OPUŠTENI PREDSJEDNIK

Barack Obama - predsjednik s nogama na stolu!

barack obama (1)
Foto: Bijela kuća
1/8
01.05.2013.
u 13:52

Stol je 1852. kraljica Viktorija poklonila tadašnjem predsjedniku Rutherfordu Hayesu

Američkom predsjedniku Baracku Obami mnogi spočitavaju uštogljenost, no fotogalerija službenih fotografija Bijele kuće koju je objavio Vanity Fair prikazuje ga u mnogo opuštenijem svjetlu. Fotografije također otkrivaju da Obama jako voli držati noge na svom stolu u Ovalnom uredu, što se mnogima ne sviđa, pogotovo kad se uzme u obzir da je riječ o stolu od velike povijesne važnosti.

Britanska kraljica Viktorija 1880. godine poklonila ga je tadašnjem predsjedniku Rutherfordu Hayesu, a izrađen je od komada britanskog broda Resolute, koji je 1852. bio ostavljen na Arktiku, piše Daily Mail. Američki kitolovac kapetan Buddington izvukao ga je 1855. godine i vratio Britancima kao "znak dobre volje i prijateljstva". Kada je brod rastavljen, kraljica Viktorija dala je od dijelova izraditi stol koji je poklonila američkom predsjedniku. Stol je prvi put stavljen u Ovalni ured 1961. godine, po nalogu tadašnje prve dame Jackie Kennedy.

>> Ovako to izgleda kad 'rastura' Barack Obama. Pogledajte video!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije